onsdag 13 april 2011

Besök, feber och öroninflammation

Hej.

Erik här.

Adrian har somnat och jag sitter nedsjunken i soffan med en portion hemgjord glass. Huvudet är lite segt efter två dagar med fack-möte (ST) nere i Skåne. I helgen hade vi besök av mor och far. De kom upp på fredagskvällen och övernattade natten till söndag inte hos oss (60-årskalas). Alltså hann de bara träffa Adrian på lördagen och det är ju typiskt att han skall vara gnällig just denna helg.

Vi var med några timmar på kalaset nere i Viksjö men Adrian blev allt gnälligare och när vi kom hem visade det sig att termometern var uppe i runt 39 grader. Febern fortsatte under de närmaste dagarna. Aldrig över 40 och oftast runt 38 med Alvedon i kroppen. Tack och lov har vätske- matintaget inte varit något problem. De få gångerna han har varit lite åt det gnälligare hållet så har yoghurt fungerat.

Jag flög iväg i går morse och då Frida som vanligt jobbat tis- och onsdag så har Adrians mormor Birgitta hjälpt till. Tillsammans med Frida gick de till vårdcentralen igår och Adrian blev undersökt. Läkaren hittade ingenting utan rekommenderade att vi skulle fortsätta med Alvedonen. Kvällen och natten blev gnällig (medans jag fick sova i en skön hotellsäng utan att bli störd. Gissa vem som får ta det tyngsta lasset i natt).

Nytt läkarbesök idag och visst hittade den nya läkaren något: Öroninflammation! Så nu är det Pencilin som gäller och smärtstillande för lilla kraken. Adrians försämrade hälsoläge gjorde att Frida fick stanna hemma från jobbet idag. Efter några minuters skepcis när jag trädde in genom dörren så var han ganska nöjd över att se sin far. Adrian är dock klängigare än vanligt och blir ledsen för ingenting, men det är inte så konstigt när man inte är frisk.

I morgon är vi båda lediga och det känns mycket skönt.

/Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar