måndag 15 mars 2010

Prolog till magbekymmer

Hej

I morgon blir Adrian tre månader, ett kvarts år. Av dessa 90 dagar har vi haft kontakt med sjukvården i drygt hälften. Ändå så upplever jag honom som frisk och vid mycket god vigör. ”Man måste jämföra, tänk på Laika...” (försten som kan filmcitatet bjuder jag på hemmagjord chokladdessert vid lämpligt tillfälle).

Självklart är de första 34 dagarna inskrivna på neonatalen medräknade och de drar helt klart upp siffran. Sedan har vi fyra möten med bvc. Vi har haft tre ögonkontroller på neonatal och utöver det även ett antal tillfällen då vi träffat barnläkare på grund av först bråcken och sedan magen.

Hur har det då gått senaste tiden?

Till och börja med: ljumskbråcket såg så bra ut att det nedklassades till vattenbråck. Där med ingen operation och dessutom har det lagt sig så att det är nästan borta. Även naveln ser bra ut, om är inte mindre än förut.

11 februari hade vi ultraljud på bråcken. Jag jobbade så Frida var själv inne med Adrian. Adrian fick samma läkare som vid hjärnultraljuden. Han kollade och sa mer eller mindre inte mer än att jaha det här ser bra ut och var klar och gick. Frida hann i alla fall hugga sköterskan och fråga vad som var nästa steg, ingen information om vad som hände efter ultraljudet hade vi fått. Sköterskan sa att de skulle höra av sig från barnkirurgen. Vi hade ju dessutom kvar återbesökstiden till bråcken vi fick vid akutbesöket några dagar innan (mer om den tiden, det vill säga 9 mars, senare).

Till och med tvåmånadersdagen fungerade magen ganska jämnt med 5-6 bajsblöjor/dag. Men, helt plötsligt kom flera dagar efter varandra utan mer än en fartrand då och då. Det sägs att allt mellan tio gånger per dag och en gång var tionde dag är normalt. Men, att skifta från det ena till det andra kändes inte helt naturligt. Så efter fem bajsfria dagar så frågade vi bvc vad de tyckte. Har inget skett tills dagen efter så kontakta barnakuten tyckte distriktan. Sagt och gjort inget skedde och vi fick ingen kontakt med barnakuten, ringde sjukvårdsupplysningen som sade samma sak och åkte därefter in. Från gårdagen, den 22:e februari, och fram till förmiddagen den 23:e hade Adrian gnölat mer och mer. Tio över elva lämnade vi Knivsta och strax efter 11.30 kom vi in till Akademiska.

Fortsättning följer, under tiden håll till godo med lite bilder.

/Erik















Valter och Adrian, två små sysslingar. Bilden tagen 2010-02-27, Valter är 17 dagar och Adrian nästan två månader äldre. Storleken är dock den samma.
























Så här fin är Adrian i sin overall som han fått av mormor Birgitta.
























Han blir bättre och bättre på ögonkontakt, medvetenheten växer för varje dag.


Adrian pratar med farmor Wiola sjätte mars.























Rock on!

3 kommentarer:

  1. Rock on Adrian! När moster kommer på besök nästa gång hoppas hon på chokladdessert (citatet är ju från Mitt liv som hund)!

    SvaraRadera
  2. Grattis Johanna, desserten är din :-)

    SvaraRadera