onsdag 25 augusti 2010

Snörvel och feber

Hej, Erik här.

Här hemma råder för närvarande sjukstuga. I förrgår kväll märktes inget särskilt på Adrian men redan igår natt började han snörvla. Under förmiddagen kom dessutom mer hosta och en temperaturuppgång. Vad göra?

I och med att bvc så energiskt hänvisade vidare in till Akademiska i våras så slog det oss inte ens att ringa till vårdcentralen utan vi ringde 1177. Telefonkö 21 minuter nej tack. Precis innan hade Adrian nyst blod och även fast det kan vara några blodkärl i näsan som brustit så är man inte så benägen att vänta och se med en åtta-månaders som skrikit konstant de senaste tre timmarna. Sagt och gjort; vid tresnåret åkte vi in till barnakuten.

För första gången sedan frukost sov Adrian djupt och lugnt på vägen in och vi stannade i bilen tills han vaknade. Då hade han sovit i en halvtimme ungefär. Väl på akuten var det ganska lugnt och vi fick komma in på ett undersökningsrum direkt. Efter 40 minuter kom läkaren. (För de som undrar, 40 minuter från anmälan i receptionen tills läkaren kommer är ruskigt fort på en akutavdelning (om det inte rör sig om akut livshotande situationer alltså) Paradoxalt men sant).

Hon undersökte honom och ställde frågor och konstaterade att det kunde vara begynnande öroninflammation och att han definitivt hade begynnande sjukdom i kroppen. Hon tyckte att vi skulle ge Adrian Alvedon var sjätte timme (120 mg) och hålla god uppsikt kring mat- och dryckesintag och på feber och allmäntillstånd. Hon tyckte att vi om det inte blev bättre skulle komma på återbesök på akuten om en eller två dagar.

Väl hemma har vi skiftjobbat med att ta hand om vår febriga, snoriga och gnälliga son som mer och mer har tappat rösten då han haft ont i halsen efter varje hostattack.

Det som han fått i sig lättast har, förutom amning, varit kall ersättning och yoghurt. Kylan lindrar med andra ord och han verkar få i sig tillräckligt med vätska vilket är mycket tacksamt. Febern har pendlat mellan låga 38 och låga 39. Vi hoppas att det sjunker under natten, annars får vi ta oss in till Uppsala imorgon igen. Men, en sak är säker, det blir ingen öppen förskola imorgon i alla fall. Hoppas bara Adrian tillfrisknar och att Frida som känt sig lite hängig inte ska få en släng av det också.

Nu blir det en kopp te, något "onyttigt" (jag tänkte ta några nötter) och en omgång Ricochet Robots (ett av de brädspel vi fick i bröllopspresent).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar