onsdag 13 februari 2013

Så börjar det närma sig igen

Hej

36 + 1 idag.

Barn (och son) nummer två är inte långt borta.

Idag var det vändningsförsök på agendan. Lilla I (som jag hädan efter kommer att kalla magen) låg i säte. Med andra ord var rumpan längst ner och huvudet högre upp. Detta medför i sin tur att en sådan förlossning inte sker i vanlig ordning med huvudet först. Riskerna med sätesbjudning är större än vid normal förlossning.

Idag klockan åtta var vi för bedömning inne i Uppsala. Ultraljudet tog inte många sekunder innan barnmorskan konstaterade att sätesbjudning var fallet. Där efter tog en ny barnmorska hand om oss och mätte hjärtrytmen. Allt såg bra ut.

Därefter var det ner till förlossningen som gällde. Som med all verksamhet av denna typ får man förvänta sig att vänta. Det är mycket av verksamheten där som behöver prioriteras före en vändning. Efter en dryg timme fick vi ett rum och där flöt det sedan på. Nytt ultraljud och en del klämmande och kännande på magen av läkarna.

Barnmorskan som tog hand om oss under tiden var mycket bra att ha att göra med, Frida sa att hon gärna ser samma när det väl är dags.


Frida i väntan på vändning


























Barnmorskan gav Frida Bricanyl som hjälper till så att det blir mer avslappnat vid vändningen. Tjugo minuter senare var det vändningsdags. Två läkare och en läkarkandidat och barnmorskan var med. Vändningen var enligt Fridas utsago utan större obehag och tog bara någon minut. Sedan var han på plats. Huvudet nedåt och rumpan uppåt.

Frida fick order om att inte ligga ner under dagen och att ta det lugnt.

Vi har lite funderingar om det inte är så att han har vridit sig igen. Vi får se (och hoppas) att det är vi som känner fel.

/Erik

1 kommentar:

  1. Vad spännande! Hoppas allt går bra :-)

    och Grattis!

    /Cilla

    SvaraRadera